Graviditet

På baggrund af en indstilling fra Sundhedsstyrelsen bliver det midlertidige tilbud om gratis kighostevaccination til alle gravide gjort permanent fra 1. januar 2024.

Kighostevaccination i graviditeten er sikker for både mor og barn, og medfører god beskyttelse af barnet mod kighoste i månederne efter fødslen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide vaccineres mod kighoste fra graviditetens fulde 24 uger til fulde 32 uger, normal i forbindelse med lægebesøget i uge 25 eller i uge 32.

Vaccination kan foretages frem til en uge før termin, men gravide med mindre end én uge til forventet fødsel anbefales ikke at blive vaccineret, da der ikke forventes forebyggende effekt for det nyfødte barn.

Gravide, der venter tvillinger eller trillinger, samt andre gravide med risiko for at føde for tidligt, anbefales at drøfte kighostevaccination med den fødeafdeling, hvor de følges.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger her.

Akut konsultation

Fra den 1. maj 2023 vil det være muligt at møde op i lægehuet, hvis man har behov for en akut konsultation – uden at ringe først.

Tidsrummet man kan møde frem: fra kl. 10.45 til senest kl. 11.45. 

Scan dit sundhedskort ved ankomstterminalen og henvend dig derefter i receptionen.

Tiderne er korte, hvor der kun ses på akut opstået sygdom med behov for lægelig vurdering.

Det er muligt at møde op med fx. mistanke om:

  • Infektion
  • Nye skader (brækket finger mv.)
  • Virustilstande – hvor ens almen tilstand er påvirket
  • Pludselig opstået forværring i kendt sygdom

Ved mistanke om akutte livstruende tilstande anbefales det, at man altid ringer 112.

Akupunktur

Vi tilbyder i klinikken akupunktur i begrænset omfang svarende til max. 6 behandlinger om året pr. patient og kun på udvalgte dage.

Uddannelseslæger – nyt om –

Jeppe Schmidt er startet i klinikken den 1. maj 2023. Læs mere om Jeppe her.

Laura Pilgaard er den 1. maj 2022 startet i klinikken. Laura kan du møde i klinikken, én dag pr. måned. Læs mere om Laura her.

Rasmus O. Vaaben er den 1. september 2021 startet i klinikken. Rasmus kan du møde i klinikken én dag pr. måned. Læs mere om Rasmus her.

Videokonsultation

Som noget nyt tilbyder klinikken nu videokonsultation efter aftale. Til det har du brug for at hente app’en “Min Læge”. Den kan hentes her.

Vedr. cannabis

Klinikken laver ikke yderligere recepter på cannabis-præparater.